Header image

Leer meer over

Brouwproces

Wil je het brouwproces van dichtbij meemaken? Boek dan hier dan een rondleiding in onze mooie brouwerij in Arcen.

Bier wordt gebrouwen met water, gerst, hop en gist. Het brouwen van bier bestaat samengevat uit de volgende stappen.

1

Door de gerst warm en vochtig te maken ontstaat er mout. Deze gekiemde gerstekorrels worden vervolgens gedoogd.

2

Het brouwen gaat in 6 stappen.

• Eerst wordt de gerstemout vermalen tot schroot (schroten)

• Vervolgens wordt de schroot gemengd met warm water (maïschen)

• De onopgeloste stoffen worden eruit gefilterd (klaren)

• De substantie wordt gekookt, samen met de hop (koken)

• Daarna worden alle sedimenten eruit gezuiverd(zuiveren)

• Dan koelt het brouwsel af met steriele beluchting (koelen)

3

Aan het brouwsel wordt gist toegevoegd, waarna het vergisten begint. Gist zet suiker om in alcohol en koolzuur.

4

Het jonge bier wordt gefilterd en opgeslagen in druktanks, totdat het klaar is om gebotteld te worden.


Het doorlopen van deze stappen duurt minimaal 3 weken.