Header image

Leer meer over

Duurzaamheid

Als brouwer zijn we afhankelijk van natuurlijke ingrediënten en begrijpen we als geen ander hoe belangrijk een schoon en gezond milieu en klimaat zijn.

Daarom investeren we in duurzaamheid, bij alles wat we doen. En we gaan versnellen. Zodat onze bieren ook in de komende 100 jaar mensen blijven samenbrengen.

Onze duurzaamheidsambities zijn hoog. Als brouwer zijn we afhankelijk van natuurlijke ingrediënten en begrijpen we als geen ander hoe belangrijk een schoon en gezond milieu en klimaat zijn. Daarom investeren we in duurzaamheid, bij alles wat we doen. En we gaan versnellen, zodat onze bieren ook in de komende 100 jaar mensen blijven samenbrengen.

Onze wereldwijde duurzaamheidsdoelstellingen voor 2025:

104.png

Hieronder voorbeelden van acties die we nemen in Nederland om toe te werken naar onze duurzaamheidsdoelstellingen

Landbouw

•Het water dat we gebruiken voor het brouwen van onze bieren in Dommelen en Arcen komt uit eigen bron (bronwater)

•Onze andere ingrediënten kopen we in van zo dichtbij mogelijk. Onze gerst komt doorgaans uit Frankrijk en hop uit Duitsland of Tsjechië.

Water

•Ons watergebruik willen we zover mogelijk terugdringen. Met een waterverbruik van 3,1 liter water per gebrouwen liter bier zijn we koploper in Nederland. Deze prestaties verbeteren we continu.

Klimaat
•De Dommelsche Bierbrouwerij wekt eigen biogas op uit afvalwater uit de brouwerij. Bijna 30% van de energievraag van de brouwerij wordt hiermee voorzien. Onze ambitie is dit aandeel ieder jaar te verhogen

•Sinds 2020 is 100% van alle elektriciteit van onze brouwerijen in Dommelen en Arcen 100% hernieuwbaar (fossiel-vrij opgewekt)

•We investeren in duurzaam transport. Zo rijden we in Nederland met 16 trucks op CNG en investeren we in elektrische trucks.

Circulaire verpakkingen
•Het recyclingpercentage van onze brouwerijen is 99,9% (ingrediënten en verpakkingen)

•We zijn launching partner van de ‘Plastic Promise’ en het ‘Plastic Pact’ – waarmee we ons inspannen voor maximale plastic recycling en reductie.