bgbg
swoosh

Nieuwe Nationale Bierbank geïnspireerd door Hertog Jan Grand Prestige

Arcen - 07.07.2014

De Nationale Bierbank in Fort bij Spijkerboor in Amsterdam die op 25 juni haar deuren opende borduurt voort op een unieke vondst door Gerard van den Broek van de Hertog Jan Bierbrouwerij in het Limburgse Arcen. Jaren na de overstroming van de Maas in 1995 ontdekte de meesterbrouwer dat onder de modder gevonden flessen Hertog Jan Grand Prestige een unieke portachtige smaakontwikkeling toonden.

De Nationale Bierbank is een initiatief van bierspecialiste Fiona de Lange en culinair journalist Felix Wilbrink. Het is de eerste plek in Nederland waar op grote schaal geclimatiseerd bier lange tijd wordt bewaard. Door de jarenlange rijping ontstaat een rijke, sensationele smaak en neemt de waarde van het bier sterk toe.

De Nationale Bierbank start met 7.500 hooggistende bieren van dertien merken, waaronder 2.000 flessen Hertog Jan Grand Prestige. Via aangekochte Bierbonnen kunnen bierliefhebbers besluiten om het bier uiteindelijk na jaren vol genot zelf op te drinken of ze tegen hoge waarde door te verkopen.

Rijker met de jaren

Grand Prestige is het kroonjuweel van biermerk Hertog Jan. Het donkerzware bier heeft een alcoholpercentage van 10 procent. Als één van de weinig bieren wordt Grand Prestige rijker met de jaren. Op de flessen staat dan ook geen uiterste houdbaarheidsdatum vermeld. Afgelopen jaar werd de smaak van Grand Prestige bij de World Beer Cup met goud bekroond.

In de Nationale Bierbank is tussen dikke betonnen muren een speciale Hertog Jan Grand Prestige kamer ingericht om het bier in optimale condities te laten rijpen. De oudste fles in de Nationale Bierbank is een Hertog Jan Grand Prestige uit 2007.

Wilt u op de hoogte blijven van onze persberichten, dan kunt u zich hier inschrijven.

* Verplichte velden

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met

AB InBev Nederland: Kim Vogten, Manager Corporate Affairs (076-5252074).


Anheuser-Busch InBev © 2018