bgbg
swoosh

Dancetour werkt samen met Jupiler om festival voor alle leeftijden toegankelijk te houden en verantwoorde alcoholconsumptie onder de aandacht te brengen.

Gratis rondreizend dancefeest start zondag in Arnhem

Breda - 18.04.2014

Dankzij een speciaal ontwikkeld polsbandje blijft het gratis festival Dancetour voor alle leeftijden toegankelijk. Het polsbandje is in nauwe samenwerking met Jupiler ontwikkeld en wordt alleen verstrekt aan bezoekers boven de achttien jaar. Jongeren zonder polsbandje kunnen geen alcohol bestellen aan de bar op het festivalterrein. De burgemeester van Arnhem, waar zondag de eerste editie van Dancetour plaatsvindt, is enthousiast over het initiatief.

Naast het polsbandje hebben Dancetour en Jupiler ook nog andere oplossingen bedacht om aan de strengere regelgeving te voldoen en tegelijkertijd het festival voor alle leeftijden toegankelijk te houden. Zo worden er bij de ingang strengere leeftijdscontroles gehouden en heeft het barpersoneel een training ‘verantwoord serveren’ gevolgd bij Jupiler.

Burgemeester

De gemeente Arnhem is enthousiast over de oplossingen die Dancetour en Jupiler hebben bedacht. Burgemeester Kaiser zal dinsdag dan ook een exemplaar van het polsbandje in ontvangst nemen. Op het polsbandje is ook een tekst over verantwoorde alcoholconsumptie gedrukt.

Magchiel Koekkoek van Dancetour is blij met de oplossingen die samen met Jupiler zijn bedacht: “Voor ons is het allerbelangrijkste dat Dancetour voor alle leeftijden toegankelijk blijft. Het aanbod voor jongeren onder de achttien is namelijk behoorlijk verschraald, omdat veel festivals ervoor kiezen om een leeftijdsgrens in te stellen. Voor Dancetour is dit echter nooit aan de orde geweest. Met deze oplossingen zorgen we ervoor dat iedereen onbezorgd kan genieten van Dancetour.”

Kim Vogten, Corporate Affairs Manager bij AB InBev, de brouwer van Jupiler, is ook tevreden over de samenwerking met Dancetour: “Dit evenement is voor ons een mooie gelegenheid om bezoekers bewuster te maken van verantwoorde alcoholconsumptie. Dit doen we door de organisatie te ondersteunen bij de training van het personeel. Maar ook door het verstrekken van voorlichtingsmateriaal. Zo is op de polsbandjes de tekst ‘Drink Responsibly’ prominent aanwezig.”

Dancetour is dit jaar gratis te bezoeken in twaalf verschillende Nederlandse steden. Bezoekers van het openluchtfestival kunnen optredens bekijken van top-dj’s zoals Steve Aoki, Martin Garrix, SHowtek en Laidback Luke. De eerste editie van Dancetour 2014 vindt zondag 20 april plaats in Arnhem. Daarna doet het festival nog elf andere steden aan, waaronder Maastricht, Breda en Lelystad.

Wilt u op de hoogte blijven van onze persberichten, dan kunt u zich hier inschrijven.

* Verplichte velden

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met

AB InBev Nederland: Kim Vogten, Manager Corporate Affairs (076-5252074).


Anheuser-Busch InBev © 2018