bgbg
swoosh

Dinee Café DE KEMPEN in Knegsel is het beste Vriendenkring Hertog Jan Café van 2012

Breda - 03.04.2012

Dinee Café De Kempen in Knegsel heeft de verkiezing ‘Vriendenkring Hertog Jan Café 2012’ gewonnen. Ondernemers Bart en Gertie Imming (broer en zus) ontvingen de hoofdprijs – de Zilveren Afschuimer en een rol in de nieuwe Hertog Jan commercial – uit handen van Hertog Jan meesterbrouwer Gerard van den Broek. Dit gebeurde tijdens de Vriendenkring Hertog Jan Dag bij Satelliet Meubelen in Breda.

De Kempen behaalde in 2011 nog de tweede plaats, maar pakt nu de titel. Bart en Gertie Imming: ‘Geweldig! Een mooiere bekroning op ons 10-jarig jubileum kunnen we ons niet wensen!’
 
Nummer 2 bij de verkiezing werd café ’t Stulpke in Uden en nummer 3 café De Hertog Jan Proeverij in Arcen. ’t Stulpke ontving ook de publieksprijs, omdat het via internet en sms de meeste stemmen van gasten wist te verzamelen.
 
Aan de verkiezing namen 40 Vriendenkring-cafés deel. Tien ontvingen een nominatie op basis van de resultaten van een mystery visit, de publieksstemming en de verkoop van Hertog Jan bieren. Een onafhankelijke vakjury onder leiding van Karel de Vos (horecajournalist/café-expert) bezocht de finalisten anoniem en stelde de top 3 vast. Beoordelingscriteria: gastvrijheid, service, uitstraling, hygiëne, bierbeleving.
 
Grote liefde voor horeca leidt tot prachtbedrijf
De jury over de winnaar: “De ondernemers van de Kempen weten hun passie en liefde voor de horeca te vertalen naar een prachtbedrijf. Gastvrijheid, bierbeleving, sfeer en een sterke prijs-waarde verhouding staan centraal. Je krijgt als gast in alle opzichten veel waar voor je geld. Afgelopen jaar werd flink geïnvesteerd in interieur en Hertog Jan uitstraling, met als resultaat een warm en eigentijds café-restaurant dat klaar is voor de toekomst. De betrokkenheid van het team blijkt groot en dat straalt in zeer positieve zin af op de gasten.” www.dineecafedekempen.nl
 
De winnaar mag zich een jaar lang ‘Hertog Jan Vriendenkring Café 2012 noemen, speelt een rol in de nieuwe Hertog Jan-campagne en ontving de Zilveren Afschuimer.  
 
Twee en drie: ’t Stulpke en De Hertog Jan Proeverij
Op de tweede plaats bij de verkiezing eindigt ’t Stulpke,  een authentiek, levendig  café in Uden van Dick en Birgit van Zutven. Jury: “De sfeer is Brabants gemoedelijk, de waard beweegt zich ontspannen maar oplettend tussen de gasten. Een mooie zaak met een ‘thuisgevoel’; een café met een ziel, waar mensen de hoofdrol spelen.”
 
De derde plaats gaat naar De Hertog Jan Proeverij, een echt biercafé in Arcen, van Bram en Judith Clevis. Jury: “De bierbeleving druipt af van het café, dat pal tegenover de Hertog Jan brouwerij gelegen is. De kennis over het product is zeer groot, de bierbehandeling is top. De ondernemers blijven groeien in het vak.”
 
De prijs voor de nummers twee en drie bestaat uit een geheel verzorgde proeverij in hun bedrijf door meesterbrouwer Gerard van den Broek.
 
Overige finalisten
De overige finalisten waren: Café Gouden Carolus uit Hilvarenbeek, De Waardige Waard in Twello, De Prinsenhof in Lunteren, James in Sprang-Capelle, Z’Onder Zeil in Steenbergen, Nostalgie in Meijel en Het Wagenhuis in Nieuw-Vossemeer.
 
Over de Vriendenkring
De Vriendenkring Hertog Jan is in november 2006 opgericht om de brouwer, horecaondernemers en bierliefhebbers samen te brengen om hun gezamenlijke passie voor bier te delen en op optimale wijze te genieten van Hertog Jan. Bij het genootschap zijn momenteel bijna 200 horecabedrijven aangesloten.  
 
De Vriendenkring Hertog Jan dag en verkiezing worden sinds 2009 georganiseerd. Winnaars tot nu toe: café Momfer de Mol, Den Haag (2009), café De Klokkenluider, Venray (2010) en grand café In den Grooten Slock, Amersfoort (2011)
 
Over Hertog Jan
Hertog Jan is niet meer weg te denken uit de Nederlandse biercultuur met zijn pilsener en de speciaalbieren, zoals Hertog Jan Weizener, Lentebock, Bockbier en Grand Prestige. Hertog Jan is onderdeel van ’s werelds leidende brouwerijgroep Anheuser-Busch InBev, in Nederland ook verantwoordelijk voor merken als Jupiler, Dommelsch, Hoegaarden, Leffe en Beck’s. Meer informatie: www.hertogjan.nl
 
 
 

Merken

Hertog Jan


Afbeeldingen

Dinee Café DE KEMPEN in Knegsel is het beste Vriendenkring Hertog Jan Café van 2012
Dinee Café DE KEMPEN in Knegsel is het beste Vriendenkring Hertog Jan Café van 2012

Wilt u op de hoogte blijven van onze persberichten, dan kunt u zich hier inschrijven.

* Verplichte velden

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met

AB InBev Nederland: Kim Vogten, Manager Corporate Affairs (076-5252074).


Anheuser-Busch InBev © 2018