bgbg
swoosh

RIJ ALCOHOLVRIJ IN BREDA

Partijen werken samen om alcoholvrij rijden in Breda te stimuleren.

Breda - 30.11.2011

In Breda loopt van 26 november tot 22 december de campagne ‘Rij alcoholvrij, hoe ga jij naar huis?’ Politie Midden en West Brabant, Veilig Verkeer Nederland afdeling Breda, AB InBev, Peutax en Gemeente Breda willen met deze campagne het aantal alcoholongevallen onder autobestuurders terugdringen.

Wilbert Willems, wethouder Mobiliteit, Duurzaamheid en Cultuur: “Met deze nieuwe campagne willen we vooral jonge, beginnende automobilisten bereiken door onder andere gebruik te maken van de sociale media. Als je samen een taxi naar huis neemt als je wat hebt gedronken, is dat veiliger voor jezelf en je medeweggebruikers.”


De campagne is vooral gericht op de bezoekers van de Bredase Horeca en de Pathé bioscoop. Posters op toiletten en uit te reiken kaarten van taxichauffeurs van Peutax verwijzen naar de facebookpagina www.facebook.com/rijalcoholvrij. Bezoekers van deze site krijgen allerlei informatie over het rijden onder invloed en kunnen reacties plaatsen. Bovendien maken ze kans op gratis taxivervoer of op korting als ze zich als ‘fan’ van deze pagina aanmelden.

“Alcohol en verkeer gaan niet samen, daar zijn wij – ook als bierbrouwer – heel stellig in. Wij geloven in een betere wereld waarin op een verantwoorde manier van onze producten wordt genoten. Daarom steunen wij deze campagne. Geniet van onze bieren, maar altijd op een verantwoorde wijze.” zegt Annemieke Matthijssen, Manager Corporate Affairs Nederland.

Merken

AB InBev


Documenten

pdf persbericht

Wilt u op de hoogte blijven van onze persberichten, dan kunt u zich hier inschrijven.

* Verplichte velden

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met

AB InBev Nederland: Kim Vogten, Manager Corporate Affairs (076-5252074).


Anheuser-Busch InBev © 2018