bgbg
swoosh

Vrijwillige gedeeltelijke terugroeping van groene Stella Artois flessen

Beperkte terugroeping van groene Stella Artois flessen in Nederland

[Leuven - April 2, 2018] - Stella Artois heeft vandaag een vrijwillige terugroeping aangekondigd van een beperkt groene Stella Artois flesjes van 33 centiliter die stukjes glas kunnen bevatten.

Kwaliteit is onze hoogste prioriteit. Deze vrijwillige terugroeping is een voorzorgsmaatregel om de veiligheid van de consumenten te blijven garanderen en heeft alleen impact op de groene Stella Artois flesjes van 33 cl, met een houdbaarheidsdatum zoals hieronder aangegeven Ze is beperkt tot bepaalde flessen afkomstig van een externe partij, de glasproducent, die slechts een fractie van de niet-herbruikbare groene Stella Artois flesjes produceert. De terugroeping heeft slechts impact op minder dan 3,85% van alle in Nederland verkochte glazen flesjes Stella Artois. Dit vertegenwoordigt minder dan een kwart van het volume van een standaard vrachtwagen, en het aantal effectief geïmpacteerde flesjes zal nog veel minder zijn dan dit volume.

De voorraad bij distributeurs en supermarkten werd reeds geblokkeerd en het product werd uit de rekken gehaald. 

Deze terugroeping komt er na de ontdekking van een fout in de glazen verpakking van een beperkt aantal groene 33 centiliter flesjes die ervoor kan zorgen dat kleine stukjes glas afbreken en mogelijks in het bier vallen. De potentieel betrokken groene flesjes werden vervaardigd bij een derde externe partij, een van de vele producenten van glazen flesjes. 

Het bier dat in Nederland onder deze terugroeping valt zijn groene Stella Artois flesjes, met een houdbaarheidsdatum die valt binnen de hieronder vermelde reeks. De codes kunnen worden teruggevonden op het zwarte label van de groene Stella Artois flesjes van 33 centiliter. In bijlage vindt u foto’s die exact tonen waar de productiecodes staan. In Nederland worden deze flesjes verkocht via Jumbo en een zeer beperkt aantal cafés en restaurants die groene flesjes serveren. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit , de NVWA, werd geïnformeerd.

In de EU, werd eveneens de beslissing genomen om vrijwillig ook een zeer beperkt aantal groene Stella Artois flesjes van 33 centiliter terug te roepen in België en Spanje, waar Stella Artois zelf opereert. Hoewel de getroffen voorraad extreem beperkt is, werd de geimpacteerde Stella Artois bier batch gedistribueerd over Europa, met mogelijke gevolgen in EU-lidstaten: Malta, Cyprus, Griekenland, Portugal, Ile de Reunion en Polen. Er werd contact opgenomen met export partners in deze landen om voorzorgmaatregelen te nemen. 

“De veiligheid van onze consumenten is onze topprioriteit. We roepen uit voorzorg het zeer beperkt aantal potentieel betrokken groene Stella Artois flesjes terug,” zegt Jean Jacques Velkeniers, AB InBev president West-Europa. “Ons team van technische experts heeft er samen met de externe glasleverancier heel hard aan gewerkt om de verpakkingsfout aan te pakken.” 

Consumenten en klanten die wensen te weten of de groene flesjes van Stella Artois van 33 cl die zij bezitten betrokken zijn, kunnen de lijst met codes hieronder vinden en kunnen de codes van de betrokken loten vanavond checken op onze website www.ab-inbev.nl.


SPECIFIEKE PRODUCTIE CODES VOOR POTENTIEEL_BETROKKEN STELLA ARTOIS FLESJES:
20180402 - NEDERLAND - Stella Artois Release.pdf

Vanaf dinsdagmorgen, kunnen ze de codes nakijken op de website stellaartoischeck.expertinquiry.com. Consumenten kunnen ook onze consumentendienst bellen op 0800-0230945 voor meer informatie. 

Consumenten die volgens deze terugroeping in het bezit zijn van potentieel-betrokken Stella Artois bier komen in aanmerking voor compensatie. Consumenten wordt aangeraden het bier niet te drinken of andere toe te staan het bier te drinken.

Horeca exploitanten die potentieel-betrokken flesje bier bezitten die vallen onzer deze terugroepactie kunnen de flesjes retourneren volgens de gebruikelijke procedure voor lege, herbruikbare flessen. Zij kunnen voor vragen terecht op het nummer: 076 525 38 00. 

CONTACT PRESSE:
Laure Stuyck
External communications manager BeLux
+32 (0)473 56 83 71


Anheuser-Busch InBev © 2018