bgbg
swoosh

Geschiedenis
 

Het huidige AB InBev is sinds 1968 actief op de Nederlandse markt. In dat jaar werd de eeuwenoude Dommelsche Bierbrouwerij in Dommelen overgenomen van de familie Snieders door het Belgische Brasseries Artois uit Leuven, bekend van het biermerk Stella Artois. Moedermaatschappij Artois gaat in 1987 samen met het eveneens Belgische Brasseries Piedboeuf (bekend van het merk Jupiler). Hiermee werd de geboorte van wereldconcern Interbrew een feit.

In 1995 – ten tijde van de enorme wereldwijde expansie van het Belgische concern – neemt Interbrew in Nederland de bieractiviteiten van Allied Breweries over. Dit betreft de Oranjeboom Bierbrouwerij in Breda (voor 1982 de Drie Hoefijzers Brouwerij) en de Arcense Bierbrouwerij in Arcen (specialist in het brouwen van Hertog Jan pils en speciaal bieren). Interbrew besluit vervolgens zijn Nederlandse hoofdkantoor te vestigen op het grote brouwerijterrein in Breda, waar het tot op de dag van vandaag nog steeds staat.

Interbrew Nederland veranderde in 2006 zijn naam in InBev Nederland, een gevolg van de naamswijziging van het moederconcern dat in 2004 besluit een combinatie te vormen met het Braziliaanse AmBev. Samen vormen zij in volume de grootste brouwer ter wereld.

In 2008 ging InBev samen met de grootste bierbrouwer in de Verenigde Staten;
Anheuser-Busch. Deze brouwerij is vooral bekend van het wereldwijde merk
Budweiser. Na deze samenvoeging ontstond de nieuwe naam van het gecombineerde bedrijf: Anheuser-Busch InBev.
 

Wist je dat

AB InBev de wereldwijde leidinggevende brouwer is en behoort tot 's werelds top vijf van bedrijven actief in consumptiegoederen?

Anheuser-Busch InBev © 2018