bgbg
swoosh

AB InBev in de wereld

AB InBev is een echte wereldbrouwer met toonaangevende posities in Noord- en Zuid Amerika, Europa en Azië. In 19 belangrijke biermarkten nemen we de eerste of tweede positie op de markt in; een unicum in de internationale brouwerijwereld. AB InBev opereert in vijf zones: Noord-Amerika, Latijns Amerika Noord, Latijns Amerika Zuid, Europa en Azië-Pacific.

AB InBev is beursgenoteerd en heeft zijn hoofdkantoor in Leuven, België. De strategie van de onderneming is erop gericht om zijn leidende positie in de belangrijkste biermarkten van de wereld te versterken, door organische groei, efficiëntie, gerichte acquisities én door de consument altijd op de eerste plaats te zetten.


images/landkaart-abinbevinnederland.jpg

Met eigen activiteiten en licentieovereenkomsten over de hele wereld is AB InBev een wereldbrouwer.

AB InBev heeft een portfolio van ongeveer 200 merken, waaronder de drie wereldmerken Budweiser®, Stella Artois® en Corona®.
InBev is gevormd in 2004, toen Interbrew en Companhia de Bebidas das Américas (AmBev) samen kwamen. In 2008 werd een volgende mijlpaal bereikt door het samengaan van InBev met de grootste bierbrouwer in de Verenigde Staten: Anheuser-Busch, met name bekend van het wereldwijde merk Budweiser. De nieuwe naam van het gecombineerde bedrijf is Anheuser-Busch InBev (AB InBev).

 


Anheuser-Busch InBev © 2018