bgbg
swoosh

Het brouwen van bier

Wist je dat bierbrouwen al minstens 5000 jaar oud is? In zeer vroege Summerische teksten van ca. 3200 jaar voor Christus wordt al uitgebreid geschreven over bier en het rantsoen van bier voor werklieden.

Welke ingrediënten we tegenwoordig voor bier gebruiken en hoe het brouwproces in zijn werk gaat is op onderstaande pagina's te lezen.

Ingrediënten

Brouwproces

Wist je dat

Bier een natuurlijk product is dat voor 93% bestaat uit water en koolhydraten, eiwitten, mineralen en vitamines bevat?

De mineralen: kalium, magnesium, natrium, silicium en calcium zijn? En dat de vezels afstammen van de gerst?

Dat er door gist ook veel vitamines B in bier zitten? 
Zoals B1 (thamine), B2 (riboflavine), B3 (niacin), B5 (pantoteenzuur), B6 (pyridoxine), B7 (biotine), B11 (foliumzuur) en B12 (cobalamine).

Anheuser-Busch InBev © 2017